Pages

Sunday, April 10, 2011

An American Nightmare (2000)

Un documentar compus din interviuri cu maestrii filmelor horror, John Carpenter, Tom Savini, George A. Romero, Wes Craven, David Cronenberg printre altii si imagini din filmele lor si din istoria reala a Statelor Unite din perioada in care filmele au fost facute.

Pelicula studiaza relatia dintre unele din cele mai infricosatoare, sadice si efectiv bizare filme de groaza puse pe ecran si evenimentele reale din care creatorii lor si-au tras inspiratia.

Printr-o serie de interviuri cu marii filmelor horror, regizori-scriitori care au creat clasice precum: "The Thing", "Scanners", "The Texas Chainsaw Massacre", "Night of The Living Dead", "Last House on the Left", "Friday the 13th", "Halloween", "Nightmare on Elm Street", filmul exploreaza razboiul din Vietnam, linsari, protestele studentesti, marsurile pentru drepturi egale si intreaga miscare '68, frica de razboi nuclear si Razboiul Rece, consumerism si malluri si multe altele, demonstrand o data pentru totdeauna ca aceste filme nu sunt doar emotii ieftine, violenta exagerata si sadica fara scop. Contextul lor e mult mai adanc si din pacate, deseori, mesajul lor mult mai in ton cu realitatea decat majoritatea dramelor si filmelor consacrate care studiaza adanci conflicte interne si externe.

Un film recomandat oricui cinefil, si obligatoriu persoanelor care iubesc (dar mai ales celor care detesta) filmele horror.

Filmul il puteti gasi pe youtube, aici e prima parte.
Privit neaparat prologul de 3 minute, format dintr-o serie de fragmente din filme de groaza si imagini din stiri (care e care?)




"We've never had American horror as we did in the decade between Night of the Living Dead (1968) and Halloween (1978), no doubt because we've never had American history like that."

No comments:

Post a Comment