Pages

Monday, May 23, 2011

Pirates of the Carribean: On Stranger Tides (recenzie in 5 minute)

Am intrat aseara la film cu asteptari mixte, pe de o parte unii ziceau ca tinde mult mai mult spre primul, ceea ce e un lucru bun, pe de alta parte acei unii era o singura persoana, si recenziile pozitive erau putine.

Pot spune ca nu am fost dezamagit de film. Nu tinde spre acea scara epica pe care o aveau celelalte doua continuari si care numai le ingreuna. E mai compact si mai liniar ceea ce ajuta.

Defectele abunda si aici, personajele sunt cam seci. Jack Sparrow parca si-a mai pierdut din mister si excentricitati, fiind acum mai degraba erou decat anti-erou.

Tipa jucata de Penelope Cruz a fost atat de interesanta incat nu i-am retinut nici numele. Are cateva momemente ok, dar cam rare.

Oricum motivatiile personajelor sunt toate cam tulburi, la fel si relatiile dintre ele. Singurul care mi s-a parut mai evoluat a fost Barbossa, care e oricand o delectare, din pacate pe el nu il vedeam prea des.

Ce vedeam prea des e povestea de dragoste, care e cam degeaba in toata chestia, si care era probabil gandita sa atraga si publicul feminin post-puber. Fir narativ pe care producatorii au uitat sa-l termine. Pe bune.

Ca si villain, Blackbeard (infamul Barba Neagra, care chiar a existat) se comapara prost atat cu Barbossa din primul film, si Davy Jones din celelalte doua. Ian McShane e un actor bun, dar nu aduce carisma personajului, asa cum facea in Deadwood.

Sunt in schimb momente de umor si destule scene de actiune incat sa nu te plictisesti.

Per total, daca ai vazut primele trei filme nu vad de ce nu l-ai vedea si pe asta. Si daca nu le-ai vazut, ai putea la fel de bine sa incepi aici. Sau sa te uiti la primul, sa sari peste 2 si 3 si apoi sa te uiti la asta, caci mi s-a parut o continuare mai logica oarecum in seria aventurilor lui Jack Sparrow.

L-as vedea din nou?

Daca e la tv, si nu am altceva de facut, m-as semiuita la fazele mai interesante, poate chiar la tot.

7 comments:

  1. la prima vedere merita o vizita la cinema,sper ca Jack sParow sa nu-si fi pierdut din umorul specific...

    ReplyDelete
  2. e oarecum acelasi jack, si sunt multe momente din acelea de umor, dar parca nu e chiar la fel. poate e mai serios. nu as putea sa pun degetul pe hiba, dar e alfel

    ReplyDelete
  3. cel mai mare plus al filmului e magnificul Geoffrey Rush :D

    ReplyDelete
  4. initial nu mi-a parut prea bine integrat personajul (adica rush e un adaos pozitiv in orice film, nu ma intelege gresit), dar parea ca e bagat sa fie bagat. throw in a secondary villain, because the main one is rather dull.

    dar la discutia cu piciorul de rom mi s-a schimbat opinia. a devenit brusc cel mai bine motivat personaj din tot filmul

    ReplyDelete
  5. "Tipa jucata de Penelope Cruz a fost atat de interesanta incat nu i-am retinut nici numele. Are cateva momemente ok, dar cam rare."

    Asta a fost modul lui kolcs de a baga un gag in review? :))

    ReplyDelete
  6. nu ti se pare amuzant, nu rade

    ReplyDelete