Pages

Tuesday, June 7, 2011

Tangled - recenzie in 5 minute

cum de l-am vazut?
desi recunosc ca mi-a placut "princess and frog", cel putin m-a prins, nu sunt mare fan disney, mai ales nu a animatiilor digitale. trailerul promitea un filmulet din asta hip pentru pre-adolescente, un disney fairy-tale cu putin shrek. dar cand a iesit, recenziile erau cam toate bune, si finalmente un prieten care e si mai putin fan disney a zis ca e chiar bun. deci am intrat cu asteptari mixte.

filmul e o reinterpretare a povestii lui rapunzel, cu diferenta ca parul ei lung e si magic (vindeca si da viata vesnica), printul care o salveaza e de fapt un hot si mai apar un cameleon si un cal care se crede ogar.
sincer, filmul a fost destul de underwhelming. adica e un film ok, nu are prea multe hibe, dar nici nu iese cu nimic in evidenta. cateva cantece destul de seci si nememorabile, si un plot fara prea multe surprize (adica zero).
ce a meritat au fost unele din imagini, care chiar aratau ca dintr-un basm. artistii au incercat sa combine animatia clasica cu cea digitala, si vroiau ca totul sa para luat din picturi. aceste imagini sunt insa de poster si nu salveaza filmul.
alt plus, si ceea ce-mi recomanda si amicul sus-mentionat, e ca pentru un film disney personajele sunt rotunde si bine gandite. au cliseele disney, desigur, dar nu se rezuma la ele; ea e tipa care vrea o viata diferita si plina de aventuri, dar aici nu e doar o printesa razgaiata si rasfatata, chiar a fost inchisa in turn toata viata, si pe langa asta are si alte motivatii si mici detalii care o completeaza si mai mult. iar relatia ei cu antagonistul e mult mai complexa si mai adanca decat ce a facut vreodata disney pana acum. punctul asta recunosc ca m-a incantat.
celalalte personaje sunt si ele cat de cat mai bine creionate, dar nu chiar atat de profund.

in rest, filmul are cateva momente amuzante (animalele mentionate anterior aduc majoritatea umorului), dar nici unul din aceste clipe nu e de ras cu voce tare, si filmului ii lipsesc glumele subtile pentru un public mai adult (nu ma refer la insiruirea de referinte culturale a la shrek, ci mai degraba spre pixar).
filmul ramane un film pentru copii, in ciuda incercarii de a-l face mai ritmat si cu personaje parca orientate si spre adolescenti. un film bun, recunosc, dar deloc remarcabil.

l-as vedea din nou?
nu. nu e moment din film de care pot spune ca ar merita revazut

No comments:

Post a Comment