Pages

Friday, July 13, 2012

Trailerul saptamanii...sau zilei...sau...Un trailer fain: Oz the Great and Powerful

Cu totii stim despre aventurile lui Dorothy de peste curcubeu, dar desi cartea si filmul se numeste "The Wizard of Oz", nici una nici alta nu exploreaza cu adevarat originile marelui vrajitor. Anul acesta insa (si prin anul acesta ma refer desigur la anul viitor) lucrurile se vor schimba insa cand James Franco va interpreta o varianta tanara a barbatului. Alti actori (in alte roluri presupun) vor fi Zach Braff (da, J.D.), Mila Kunis (faimoasa pentru vocea lui Meg din Family Guy), Michelle Williams si Rachel Weisz.

Iar capitanul la carma acestui proiect (a carui metafora am decis acum ca e un vapor) este Sam Raimi, care ne-a daruit una din cele mai awesome trilogii care a fost vreodata proiectata pe marele ecran: "The Evil Dead Trilogy", hell yeah. Si a facut si filmele alea in care Tobey McGuire se imbraca intr-un costum rosu si albastru mulat, si ii ies substante albe din membre.

Dar hai sa vedem trailerul, si dupa aia sa aflam ce parere avem despre el (adica sa aflati voi ce parere am eu):



Printre primele chestii pe care le aflam este ca filmul este un produs Disney, ceea ce e bine, si ca este produs si de cei care au produs "Alice In Wonderland" a lui Tim Burton, ceea ce... mai putin bine.
Amu, filmul ii aduce un omagiu dragut originalului "The Wizard of Oz" cu Judy Garland a carui actiune era filmata in sepia cat timp decurgea in Kansas, si devenea color in Tinutul Oz. Si aici inceputul filmului este in alb-negru pana cand o tornada il duce pe Oz, in Tara Minunilor, vreau sa zic in taramul lui Oz; imi cer scuze dar lumea fantastica de aici pare cam identica cu cea din filmul lui Burton. Culori vii si supra-saturate de dor ochii. Si desigur va fi in 3D, ceea ce nu va ameliora atacul vizual.

Cu toate astea filmul chiar arata bine, si exista o sansa, oricat de mica, ca nu va fi doar o voma colorata de doua ore in forma vaga de poveste. Adica personajele au potential, si avem aparent un origin story pentru The Wicked Witch of the West, ceea ce ma face sa intreb daca povestea are influente si din musicalul "Wicked".

Deci, cred ca eu am sa ma duc sa-l vad, nu 3D daca se poate. Adica trailerul are niste imagini absurd/stupide, dar maimutele alea is kinda cool.

Also, this:

1 comment:

  1. "voma colorata de doua ore in forma vaga de poveste"...beautiful :D

    ReplyDelete